Naar hoofdinhoud

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een persoonlijk plan of zorgplan? Hieronder geven we u enkele tips voor hulpmiddelen en informatie, die het u makkelijker kunnen maken.

Persoonlijk plan of zorgplan

Het formulier ‘Voorbereiding Persoonlijk plan - Zorgplan’ kunt u gebruiken ter voorbereiding van een gesprek over uw persoonlijk plan of over uw zorgplan.

Download hier het formulier ‘Voorbereiding Persoonlijk plan - Zorgplan’ (pdf). U kunt dit formulier helaas niet digitaal invullen. Om het te kunnen invullen, moet u het dus eerst printen.

Ondersteuningsplan

Op de website www.mijnondersteuningsplan.nl staat in begrijpelijke taal informatie over het ondersteuningsplan. Door de vragen te beantwoorden kunt u hier uw eigen ondersteuningsplan (of persoonlijk plan) maken.

Cliëntenraden: leefplan

LOC Zeggenschap in Zorg (landelijke organisatie van cliëntenraden) heeft brochures met uitleg en hulpmiddelen ontwikkeld voor het opstellen van leefplannen.

Deze kunt u downloaden via de website van het LOC.

Vindt u het lastig om zelf een zorgplan of persoonlijk plan op te stellen?

Met een Wlz-indicatie heeft u recht op onafhankelijke ondersteuning van MEE. Onze cliëntondersteuners kunnen u bij bijstaan het opstellen van een persoonlijk plan of zorgplan. Of bij het gesprek daarover. Zie ‘Onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE’.

twee poppetjes

Cliëntondersteuning nodig?
0900 999 8888

Of neem contact op met MEE in uw buurt

Heeft u al een Wlz-indicatie?

Wist u dat u altijd gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE mag inschakelen om u bij te staan bij het regelen van uw zorg?

Heeft u nog geen Wlz-indicatie?

Dan kan een cliëntonder- steuner u helpen bij het aanvragen. Vraag ernaar bij uw gemeente.

Volg MEE:

 

Contact